Viborg Katedralskole

”Vandkølerne er tæt på problemfri – det er en virkelig velfungerende og flot løsning. Og så er vandkølerne også energibesparende, så der er jo også økonomi i det.”

– Carsten H. Søndergaard, uddannelsesleder

Viborg Katedralskole er et gymnasium (stx) i Viborg med ca. 1.100 elever. Gymnasiet er fra 1926 og tegnet af den danske arkitekt Hack Kampmann. Skolebygningen er fredet, og der bliver stillet strenge krav til dens indretning for at bevare det oprindelige udtryk og arkitekturen.

Det gør det til lidt af en designmæssig udfordring at sætte vandkølere op. Men så er det heldigt, at vi hos Kuvatek ikke kan stå for en god udfordring.

”Vi har måske den flotteste skole i landet – det er en nyklassicistisk Kampmann-bygning, alt er symmetrisk og fredet, indvendigt og udvendigt, så vi kan ikke bare få lov til at stille en drikkevandsautomat op ude på gangene. Derfor skulle vi finde en løsning, hvor det ”fine kig” ned gennem de 30-50 m gangarealer bliver bevaret – uden at bryde stilen. Kuvatek kunne sagtens se, at vi var nødt til at finde en løsning. Det gjorde vi, og det er vi rigtig glade for,” fortæller Carsten Søndergaard, uddannelsesleder og bygningsansvarlig.

Viborg Katedralskole har ni drikkevandskølere fra Kuvatek fordelt rundt på gangene over hele skolen. De er alle blevet designet i samarbejde med arkitekt Vibeke Møller. Vi har specialdesignet en løsning, hvor vandkølerne bliver skjult under vaske ude på gangene. Vaskene er fremstillet i Corian ud fra de originale vaskes design.

Selvom designet var en dyr løsning, så er det stadig en bæredygtig løsning – økonomisk og miljømæssigt:

”Vi er en grøn skole, og vi har meget fokus på bæredygtighed. Vi kunne se med det samme, at Kuvateks løsning er energivenlig og miljørigtig – og det matcher vores profil perfekt. Og så er kølerne også energibesparende, så der er jo også økonomi i det,” forklarer Carsten Søndergaard.

Drikkevandskølerne på Viborg Katedralskole er populære og bliver brugt flittigt i frikvartererne, når eleverne fylder drikkedunkene op til næste time:

”Det var et stort ønske hos eleverne, at vi skulle have flere drikkevandsautomater. Derfor bestilte vi en ny omgang, og nu er der drikkevandsautomater på næsten alle etager. Elevrådet har efterspurgt det, og vi ser det som en helt naturlig del af en moderne skole. Og så har de jo også godt af at drikke vand i stedet for usund sodavand,” tilføjer Carsten Søndergaard.

Hvad angår maskineriet og teknikken, har der ikke rigtig været noget at sætte en finger på siden installationen i hhv. 2014 og 2016.

”De fungerer fint og er utrolig støjsvage. Vores gamle vandautomat står og brummer nede i kantinen. Vi har haft et lille problem med haner, der satte sig fast, men det er småting, som blev løst hurtigt. Kølerne er tæt på problemfri, det er en virkelig velfungerende og flot løsning,” slutter Carsten Søndergaard.

Viborg Katedralskole har alt i alt fået en bedre drikkevandsløsning – økonomisk, miljørigtig og designmæssigt.

Vand i tal
Antal drikkevandskølere i alt: 9
Antal brugere i alt: ca. 1.100
Første installation: 2014

Om Viborg Katedralskole
Viborg Katedralskole er et gymnasium (stx) i Viborg med ca. 1.100 elever. Skolen er fra 1926 og tegnet af den kendte danske arkitekt Hack Kampmann. Skolen har en karakteristisk nyklassicistisk stil og er fredet.

Tilbage

Du er altid velkommen
Vi er altid parat til at hjælpe dig!

Vi har mange års erfaring i at give vejledning og rådgivning til vores kunder. Derfor kommer vi gerne forbi hos dig og giver gode råd om, hvilke løsninger og muligheder der passer dig.