Tæt samarbejde med arkitekter giver gode løsninger

Det er ingen smal sag at indrette et brugbart indendørs miljø i offentlige byggerier. Der er mange hensyn at tage i forhold til indeklima, lysforhold og så videre.

Alligevel kommer der overraskelser, der skal implementeres, efter tegningerne er skrevet under på. Et konkret eksempel er adgangen til rent og koldt drikkevand på skoler. Her har Sundhedsstyrelsen klare anbefalinger, hvad angår let adgang til frisk og koldt drikkevand for børn og unge:

Børn og unge bør have let adgang til friskt, koldt og rigeligt drikkevand. Det er vigtigt for børns udvikling og trivsel, at der findes et attraktivt alternativ til sodavand, saftevand og andre søde drikke. ”(Kilde: Let adgang til frisk og koldt drikkevand i dagtilbud, Sundhedsstyrelsen 2009)

drikkevandskøler til skoler
Drikkevandskølerne til Aalborghus er arkitekttegnede: Spildbakken eller vasken er formet som en halvmåne. Den samler vand op under de tre vandautomater, som hver har to haner. Selve kølerne er gemt væk i en krybekælder.

Det er dog næppe drikkevandskølere, som står først for i planlægning af det indendørs skolemiljø. Så hvad gør man, når man som bygherre, rådgivende ingeniør og arkitekt har fundet det perfekte udtryk for det sunde, trivselsfyldte skolemiljø, men mangler let adgang til frisk og koldt drikkevand?

En hurtig løsning er at placere en hvilken som helst drikkevandsautomat, men det er som regel ret ødelæggende for det helhedsindtryk, man som arkitekt har svedt lange arbejdsdage og nætter over at perfektionere.

Løsningen er snarere at rådgive sig med producenten af drikkevandskølere i god tid, så adgangen til rent og friskt drikkevand kan inkorporeres på bedste mulig måde.

Specialdesignet drikkevandskøler
I samarbejde med Henrik Theager, Bygningsansvarlig for Den Jydske Håndværkerskole, udviklede Kuvatek en helt unik væghængt drikkevandskøler. Vandkøleren er en totalløsning med drikkevandskøler og haneophæng sammenbygget. Drypbakke og vask er lavet af italiensk skifer og skaber det helt specielle udseende, der adskiller Kuvatek køleren fra de andre kølere. Læs mere om specialløsninger for drikkevandskølere her

Hos Kuvatek tilbyder vi at gå i dialog, så snart der er et ønsket udtryk

Vores drikkevandsløsning er modulært, og kan tilpasses til ethvert udtryk.

Idet aftapningenstedet ikke er direkte sammensat med køleelementet, har vi mulighed for – og har god erfaring med – at tilpasse og inkorporere tappehanen lige præcis der, og i enhver tænkelig form, man som arkitekt og bygherre kunne ønske det. Skal tappestedet være skjult i væggen, skal det formes som et træ eller noget helt tredje?

Kuvatek kan både assistere med CAD eller deciderede prototyper, for at arbejde hen til det ultimative udtryk.

Inkorporering af drikkevandstapning i allerede eksisterende bygninger

Det kan være en stor udfordring at finde plads til og ikke mindst lave en praktisk løsning på adgang til rent og koldt drikkevand i allerede fungerende bygninger. Erfaringsmæssigt er vandhaner på toilettet ikke opmuntrende i forhold til at få fyldt drikkedunkene op.

Viborg Katedralskole er fra 1926, tegnet af Hack Kampmann, og er fredet med strenge krav til indretning for at bevare det oprindelige udtryk og arkitektur. Derfor var Kuvateks modulære og fleksible løsning med en gennemstrømskøler og separat aftapning det perfekte match. Læs mere her.

“Vi har måske den flotteste skole i landet – det er en nyklassicistisk Kampmann-bygning, alt er symmetrisk og fredet, indvendigt og udvendigt, så vi kan ikke bare få lov til at stille en drikkevandsautomat op ude på gangene. Derfor skulle vi finde en løsning, hvor det ”fine kig” ned gennem de 30-50 m gangarealer bliver bevaret – uden at bryde stilen. Kuvatek kunne sagtens se, at vi var nødt til at finde en løsning. Det gjorde vi, og det er vi rigtig glade for,” fortæller Carsten Søndergaard, uddannelsesleder og bygningsansvarlig.

Kontakt Kuvatek og lad os hjælpe jer med at finde en praktisk løsning, der bevarer udtrykket for jeres byggeri.

Tilbage

Du er altid velkommen
Vi er altid parat til at hjælpe dig!

Vi har mange års erfaring i at give vejledning og rådgivning til vores kunder. Derfor kommer vi gerne forbi hos dig og giver gode råd om, hvilke løsninger og muligheder der passer dig.