Giv skoleeleverne – og lærerne – et sundere alternativ

Mangler du et sundere alternativ til de sukkerholdige drikke, som i dag er tilgængelig for børn og unge?

Så prøv med en drikkevandskøler. For uden ”vand at drikke” duer helten ikke …

Det gælder også for hverdagens superhelte ude i landets skoler. Vand er vigtigt gennem skoledagen for at kunne bevare koncentrationen – og motivationen.

Alt for mange børn drikker sodavand, juice og saftevand

Det er en af årsagerne til, at børn får for meget sukker. De bliver trætte, uoplagte – nogle overaktive – mens mange også får betydelige vægtproblemer i en tidlig alder.

Nogle børn får syreskader på tænderne – skader, der i øvrigt aldrig kan blive genoprettet.

Problemet med børns søde drikkevaner er til dels, at bedre og sundere alternativer ikke er tilgængelige der, hvor børnene færdes.

Det handler altså om at give børnene nogle reelle og sunde alternativer

Alternativer til at tage colaflasken, kakaomælken eller saftevandsdunken med i skole. Og her kommer drikkevandskølerne ind i billedet …

Vores drikkevandskølere sikrer frisk og koldt drikkevand til mange børn og unge i løbet af en hel dag.

På den måde sikrer vi, at der er et tiltalende alternativ til sukkerholdige drikke såsom sodavand, saft og juice, men også et alternativ til kaffen på lærerværelset.

Sundhedsstyrelsen anbefaler: Sluk tørsten med vand – fra en gennemstrømskøler!

I dag er der et større fokus på sundhed end nogensinde før. Det gælder især for børn og unge.

Sundhedsstyrelsen har udgivet en rapport ”Let adgang til frisk og koldt drikkevand i dagtilbud”. I rapporten skriver de bl.a.:

”Børn og unge bør have let adgang til friskt, koldt og rigeligt drikkevand. Det er vigtigt for børns udvikling og trivsel, at der findes et attraktivt alternativ til sodavand, saftevand og andre søde drikke. Drikkevandet er kun attraktivt, hvis det er passende køligt. Blandt de løsninger, som Sundhedsstyrelsen kan anbefale, kan opsætning af gennemstrømskølere være en mulighed.”*

Gennemstrømskølere øger lysten til at drikke vand markant

Senere i rapporten kommer Sundhedsstyrelsen med en klar anbefaling af gennemstrømskølere, som er den model, Kuvatek fremstiller:

”Montering af såkaldte gennemstrømskølere direkte på forsyningsnettet kan sikre, at drikkevandet er koldt. Opsætning af gennemstrømskølere medfører erfaringsmæssigt, at både børn og voksne (rollemodeller) begynder at drikke mere vand.”

Interessant nok viser Sundhedsstyrelsens undersøger, at lysten til at drikke vand vokser markant hos både børn og vokse, når de har en drikkevandskøler til rådighed.

Anbefalingen herfra lyder:

Sig farvel til det halvlunkne drikkevand fra hanerne eller det dyre og vedligeholdelseskrævende kildevand på flaske, hvor kapaciteten er lille, og hvor der ifølge undersøgelser ofte er et højt bakterieindhold.

Sluk tørsten i vand; det er sundest. Skål!

Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger her.

Tilbage

Du er altid velkommen
Vi er altid parat til at hjælpe dig!

Vi har mange års erfaring i at give vejledning og rådgivning til vores kunder. Derfor kommer vi gerne forbi hos dig og giver gode råd om, hvilke løsninger og muligheder der passer dig.